Cavendish spår Afrika som dominant i cykling om ti år

Skrevet af admin

09/07/2016

Mest læste i dag

- Inden for ti år kan der være en stor cykelrytter fra det afrikanske kontinent.

Sådan lyder spådommen fra den britiske toprytter Mark Cavendish, der kører for det afrikanske hold Dimension Data.

Han tror, at det kun er et spørgsmål om tid, før de afrikanske ryttere dyster med i toppen af cykelsporten.

- Jeg vil ikke fortælle hvem, men jeg tror, at vi på dette hold har den første store rytter med sort oprindelse i cykling, siger sprinteren Mark Cavendish.

I årets Tour er to cykelryttere fra Eritrea med på Dimension Data-holdet. Det er de to bjergryttere 27-årige Daniel Teklehaimanot og 25-årige Natnael Berhane.

Daniel Teklehaimanot har de seneste to år vundet bjergtrøjen ved cykelløbet Criterium Dauphine, og han var iført den prikkede trøje i fire dage i 2015, hvor han sluttede som nummer 49.

- Det er ikke på grund af mangel på talent, at der ikke har været en rytter, der har skilt sig ud endnu. Daniel havde den prikkede trøje i flere dage under sidste års Tour. Det var kæmpestort for holdet, for kontinentet og for Qhubeka Charity.

- For at en rytter fra det sorte Afrika kan blive konkurrent, handler det ikke om talent. Det er en historisk og kulturel ting. Du er nødt til at begynde et sted - det er med herrerne, som er professionelle nu. Bagefter kan det nå ned til den yngre generation, siger Mark Cavendish.

Ved sidste års Tour de France deltog også den 22-årige eritreaner Merhawi Kudus, og i maj sluttede han som nummer 37 i Giro d'Italia. Derudover blev han nummer ni i Tour of Oman tidligere på året.

Der er flere gode resultater, og sprinterkongen Cavendish tror, resultaterne vil blive endnu bedre.

- Det er fantastisk, hvis vi kan integrere en cykellivsstil - noget som ikke er lært ved instinkt. Jeg tror på, at vi inden for de næste ti år vil se det afrikanske kontinent som den næste dominerende kraft inden for cykelsporten, siger cykelrytteren.

/ritzau/AFP