Cavendish vil i gult under Touren

22 gange har Mark Cavendish stået på sejrsskamlen under Tour de France, men aldrig har det været iført den prestigefyldte gule førertrøje. 

Det skal der laves om, hvis det står til Omega Pharma-QuickStep-rytteren.

Ambitiøst har han sat sig som mål at vinde 1. etape af dette års udgave af Tour de France, der med sin flade afslutning synes at være skræddersyet til løbets sprintere.

- Jeg vil bære den gule trøje efter første etape på Korsika. Det er den eneste af de tre store løb (Giro d'Italia, Vuelta a España og Tour de France, red.), hvor jeg ikke har været i den førende trøje, så det vil jeg meget gerne, siger Mark Cavendish til det belgiske medie Sporza.

Mark Cavendish, der inden denne sæson skiftede fra Team Sky til den danske sportsdirektør Brian Holms Omega Pharma-QuickStep, har i år krydset målstregen som den første 12 gange, og med stor selvtillid afskriver han sine nærmeste konkurrenters chancer for at slå ham på stregen.

- Jeg frygter ingen. Det er irrelevant, hvem der er der. Der er et par stærke drenge imellem, men hvis du ser på de andre gutter, ser du ikke på målet, hvilket er at krydse stregen først, fortæller Mark Cavendish.

Skulle det lykkedes ham at iklæde sig gult på førstedagen, bliver det nok snare løbets grønne sprintertrøje, han skal koncentrere sig om. Her vil han - ligesom på førstedagen - få hård konkurrence fra Marcel Kittel (Argos-Shimano), André Greipel (Lotto Belisol) og Peter Sagan (Liquigas).

Mark Cavendish vandt senest den grønne sprintertrøje i 2011-udgaven af Tour de France.

Dagens Gossip