Cavendish vil lide for Froome

Modsat sædvanen er der i år lagt op til en duel mellem de hurtige klatrere, når der cykles VM i Italien. Det er derfor noget overraskende, at supersprinteren Mark Cavendish nu melder ud, at han vil være blandt Englands udvalgte.

Normalt er det ryttere, der er hurtige på stregen, der udråbes til VM-favoritter. Profiler som Philipe Gilbert (BMC), Thor Hushovd (BMC) og Cavendish har de seneste år kunne iklæde sig den regnbuefarvede trikot efter formidable sprintopgør. Men i år er alt anderledes. Feltets bedste klatrere er udråbt som dem, der skal dyste om den eftertragtede hæder.

Det kan derfor virke noget mærkværdigt, at Cavendish nu melder ud, at han ønsker at stille op. Han erkender selv, at han ikke har den fjerneste chance for at vinde, men han er klar til at lide for sit land:

- Jeg håber, at jeg er blandt de 8 udvalgte ryttere. Jeg synes, det er fantastisk at køre for mit land. Jeg kan selvfølgelig ikke vinde, men jeg vil arbejde hårdt for holdet, ligesom jeg gjorde sidste år, forklarer den hurtige englænder til sporza.be.

Cavendish føler samtidig, at han skylder Froome en tjeneste, eftersom han tog et kæmpe slæb, da Cavendish vandt VM i København i 2011:

- Jeg skylder drengene, der har en chance for at vinde, en masse. Jeg vil gerne betale Chris Froome tilbage for de 230 km, han kørte for mig i København i 2011 (hvor Cavendish vandt VM, red.), siger han.

En god grund til at inkludere Cavendish på holdet er, at han kender ruten særdeles godt:

- Jeg kender hver centimeter af ruten. Holdkørslen foregår i min baghave og linjeløbet passerer bogstavelig talt 100 meter forbi min dør.

Årets VM-rute er 272 km lang og byder på 10 bakkede omgange på en rute, hvor der er en fire km lang opkørsel, der skal passeres på samtlige omgange.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip