Cavendish vinder sprinteretape i Tour de France

Endelig var der forløsning til Mark Cavendish (Etixx-Quick-Step), der fredag vandt 7. etape i Tour de France, da han spurtbesejrede sine konkurrenter og vandt sin 26. etapesejr i Touren i karrieren.

Fredag blev en noget mere rolig dag på kontoret for rytterne, og Chris Froome (Sky) overtog den gule førertrøje, da den var ledig efter Tony Martins (Etixx-Quick-Step) exit.

Froome var 12 sekunder efter Tony Martin inden dagens etape, der fulgte efter torsdagens højdramatiske 6. etape, hvor Tony Martin styrtede i gult.

Fredag skulle rytterne fredag tilbagelægge 190,5 kilometer fra Vivarot til Fougères, men det var uden Tony Martin i feltet, da han pådrog sig et brækket kraveben og senere torsdag måtte forlade Touren.

Det betød umiddelbart, at Froome stod til at køre i den gule trøje fra etapens start, men den internationale cykelunion (UCI) besluttede, at etapen skulle gennemføres uden en rytter i trøjen, da Tony Martin teknisk set stadig førte løbet.

I feltet er det dog også normalt, at den næstbedste rytter i respekt undlader at køre i den gule trøje i den slags situationer.

/ritzau/

Dagens Gossip