Cekic og Øktem lokker nydanskere til stemmeurnerne

»Hvis man som borger ønsker, at politikerne skal høre, hvad man siger, er det vigtigt, at man sætter sit kryds til kommunalvalget. Det er en ret, men også en pligt, man har som borger. Jeg er også overbevist om, at nydanskere vil føle sig som en større del af samfundsfællesskabet, hvis de vælger at bruge deres stemmeret. Jeg håber, at resultatet af vores indsats bliver, at flere vælger demokratiet til og ikke fra,« udtaler Özlem Cekic i en pressemeddelelse.

Hun har været folketingsmedlem for SF siden 2007, blandt andet sundhedsordfører og ligestillingsordfører og har kurdiske rødder.

Ved kommunalvalget i 2009 brugte kun 37 procent af indvandrere og 36 procent af efterkommere deres stemmeret. Formålet med danmarksturen er ifølge de to kvinder at vende udviklingen, så flere med etnisk minoritetsbaggrund vælger at stemme til valget 19. november.

»En aktiv deltagelse i vores demokrati kan betale sig, om man så bor i Gellerup eller i Hellerup. Det handler om demokrati, hvad enten man taler om muligheden for uddannelse, at skabe bedre institutioner til vores børn, eller hvordan vi skaber vækst og arbejdspladser i vores lokalområde. Det kræver bare, at man bruger sin stemme, og det budskab vil vi gerne være med til at sprede,« siger Fatma Øktem, som har været folketingsmedlem for Venstre siden 2011 og ligestillingsordfører med tyrkiske rødder.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip