Cekic om dagpengeløsning: Lad os regne på det

SF'eren Özlem Cekic, der tidligere er blevet frataget sine ordførerskaber, fordi hun stemte mod skattereformen, blander sig nu i dagpengedebatten i en klumme i Ekstra Bladet.

Her sender hun en direkte opfordring til den nye SF formand Anette Wilhelmsen om at få sikret en ordning til alle de danskere, der falder for dagpengeperioden 1. januar.

- Hvorfor ikke fordomsfrit prøve at regne på, hvad der skete, hvis man f.eks. midlertidigt fjernede ægtefælle-afhængigheden, så de, der mister dagpengerettigheden til nytår, i det mindste fik ret til et beløb på kontanthjælpsniveau, lyder forslaget fra Cekic.

Ægtefælde-afhængigheden er en regel, der betyder, at man ikke kan komme på kontanthjælp, hvis man er gift med en, der har et job. En regel der er helt urimelig, mener Özlem Cekic.

- Værsgo' at klare jer for én indtægt i stedet for to. Værsgo' at sætte huset på tvangsauktion. Eller Værsgo' at blive skilt. Vi bliver simpelthen nødt til at få vedtaget en social retfærdig finanslov, så vi kan sikre de arbejdsløse mod at miste deres forsørgelsesgrundlag, og så vi kan undgå nye sociale katastrofer, skriver hun i sin klumme.

Og det burde kunne lade sig gøre at finde en løsning, mener hun og stikker lidt til kollegaerne i Socialdemokratiet.

- Det burde da for hulen kunne lade sig gøre, når det er et arbejderparti, der står i spidsen for regeringen.

Dagens Gossip