Celtic besejrer islandsk danskerklub i Champions League

16/07/2015

Der var to danskere i aktion onsdag aften i Champions League-kvalifikationen, da islandske Stjarnan var på besøg hos skotske Celtic.

Det endte med en 2-0-sejr til Celtic over Stjarnan, som havde de to danske fodboldspillere Jeppe Hansen og Michael Præst med i hele kampen.

Dermed får de islandske mestre fra Stjarnan svært ved at gå videre fra anden kvalifikationsrunde i Champions League, selv om der resterer et returopgør på islandsk grund.

Den tidligere Manchester City-stopper Dedryck Boyata headede Celtic i front kort før pausen, mens den norske midtbanespiller Stefan Johansen øgede til slutresultatet 2-0 efter 56 minutter.

Celtics angriber Leigh Griffiths brændte tilmed et straffespark et kvarter før tid.

I en af onsdagens øvrige opgør spillede den svenske mesterklub Malmö FF skuffende 0-0 hjemme mod litauiske Zalgiris.

Cheftræner Åge Hareide førte sidste sæson den svenske klub i gruppespillet i Champions League, og det ser han stadig en god chance for trods nullerten.

- Ikke at slippe mål ind hjemme er meget vigtigt i Europa. Nu er presset på Zalgiris, som ikke må slippe mål ind. Det er et helt andet pres.

- Skulle de lave et mål, så kan vi udligne og være videre. Man må se det over to kampe, siger Hareide ifølge NTB.

Malmö FF-angriberen Markus Rosenberg følte sig alene på toppen mod det defensive hold fra Litauen.

- I Europa bliver det lidt sådan. Man er lidt bange, eftersom man ved, hvor vigtigt det er at holde nullet. Når det afgøres over to kampe er det vigtigere med en defensiv tankegang, mener Rosenberg.