Centralafrikanske soldater vender tilbage til hæren

Hundredvis af desertører fra Den Centralafrikanske Republik er mandag vendt tilbage til hæren.

Det sker tilsyneladende som konsekvens af, at præsidenten fredag trådte tilbage, og tilliden til overgangsregeringen er større.

De deserterede soldater og politibetjente var enten flygtet eller havde tilsluttet sig den kristne milits, som er i opposition til ekspræsident Michel Djotodia, der tilhører landets muslimske mindretal.

- Soldaterne kom i meget stort antal, og de kommer fortsat, siger oberst Desire Bakossa til nyhedsbureauet AFP.

- Det er deres svar på generalens appel. Det er en lettelse. Det er et rigtig godt tegn.

Regionale ledere havde lagt pres på Djotodia for at få få ham til at træde tilbage, efter at det ikke er lykkedes for ham at få stoppet flere måneders sekterisk vold, der har tvunget en million mennesker til at flygte fra deres hjem.

Djotodia kom til magten i marts 2013, da en løs alliance af oprørsgrupper indtog hovedstaden.

Men efter måneder med magtmisbrug og vold udført af hans overvejende muslimske oprørere, der har dræbt hundredvis af mennesker, førte det til dannelsen af en kristen forsvarsmilits.

Frankrig har sendt hundredvis af soldater til Den Centralafrikanske Republik i et forsøg på at få skabt stabilitet, men uroen ulmer fortsat mellem rivaliserende bander og militser i det, der delvist er en religiøs konflikt mellem muslimer og kristne.

Samtidig med meldingen fra militæret i Bangui holdt landets midlertidige præsident, Alexandre-Ferdinand Nguendet, en tale med budskabet, at tiden med "anarki er slut".

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip