CEPOS dumper finansudspil

»Jeg vil karakterisere det som en bogholder-finanslov uden vækst. Jeg vil gerne kvittere for, at man bogholderimæssigt lever op til budgetloven, men det er ikke godt nok,« siger cheføkonom Mads Lundby Hansen.

Han opfordrer regeringen til i stedet at bruge finansloven som afsæt til at forbedre Danmarks »pauvre vækstudsigter« ved at gennemføre en mærkbar lettelse af skattetrykket.

»Specifikt bør man lette marginalskatten og diverse afgifter, herunder for eksempel afgifterne på øl, vin og energi. Det kunne dæmpe grænsehandlen og forbedre virksomhedernes konkurrenceevne. Derudover bør selskabsskatten lettes yderligere for at øge virksomhedernes investeringer,« siger Mads Lundby Hansen.

CEPOS mener, regeringen er på afveje, når den næste år vil øge det offentlige forbrug med 0,5 procent.

»Det er en lav vækst i historisk perspektiv, men stadig for høj, når man husker på, at det offentlige forbrug som andel af BNP (bruttonationalprodukt, red.) er højt i historisk perspektiv. Den svenske regering har kraftigt signaleret, at den vil lette skattetrykket på finansloven for 2014. Det burde også være muligt i Danmark,« siger cheføkonomen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip