CEPOS efterlyser vækstreformer i Thornings tale

»Det er en tale, som mangler bud på at skabe vækst og arbejdspladser. Man må undre sig over, at statsministeren i sin tale ikke angiver de reformer, der kan genskabe nogle af de arbejdspladser, der er gået tabt under den økonomiske krise,« siger han i en pressemeddelelse.

Han anerkender, at regeringen har gennemført reformer de seneste to år, men med åbningstalen er der umiddelbart ikke udsigt til flere.

Mads Lundby Hansen finder det yderligere kritisabelt, at regeringen ikke problematiserer, at Danmark har OECDs højeste skattetryk. I CEPOS finder man det nødvendigt for, at konkurrenceevnen og væksten øges, at reducere skatten yderligere på arbejde, selskabsskat og afgifter.

»Hvis vi de kommende år skal bringe skattetrykket ned på svensk niveau, så skal skatterne sænkes med cirka 45 milliarder kroner. Jeg anerkender, at Thorning ved forårets vækstplan reducerer skatterne, men hun har andre gange øget skatterne. Så regeringens samlede skattepolitik indebærer stort set uændret skattetryk,« siger Mads Lundby Hansen.

Hvor der var mangel på vækst, kom statsministeren derimod ind på den kommende erhvervsskolereform, en folkeafstemning om Den Europæiske Patentdomstol, samt bedre behandling til psykiatriske patienter.

Dagens Gossip