Cepos-jurist får frihedspris af Venstre

Venstre har på partiets landsmøde i Odense uddelt den årlige frihedspris til Jakob Mchangama.

Mchangama er kendt som en aktiv samfundsdebattør og chefjurist i den borgerlig-liberale tænketank Cepos, hvor han især har fokus på borgenes frihedsrettigheder.

Prisen blev overrakt af regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst, som roser Jakob Mchangama for at være "en ægte åndsliberal".

- Han har stukket hovedet frem, skrevet bøger og kronikker med skarpe meninger og kontroversielle budskaber. Han tør sige sin mening højt og tydeligt.

- Han kæmper for de klassiske frihedsrettigheder. Han er en ægte åndsliberal. Fanen holdes højt. Ja faktisk så højt, at Venstre ikke altid er enige med chefjuristen for Cepos.

- Jakob har sine kontroversielle meninger, men de er konsekvente, og de sikrer, at diskussionen om liberalisme og frihed ikke bare bliver en økonomisk debat, siger Carl Holst.

Jakob Mchangama meddelte i sommer, at han inden for det næste år vil forlade Cepos og starte sin egen uafhængige tænketank med fokus på menneskerettigheder og frihedsrettigheder.

Venstre uddelte første gang frihedsprisen i 1999, hvor den gik til den daværende Greve-borgmester, René Milo.

Siden er prisen gået til blandt andre den somaliske forfatter Ayaan Hirsi Ali, skoleleder Lise Egholm fra Rådmandsgades skole på Nørrebro og Venstres tidligere formand, Uffe Ellemann-Jensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip