Challenge Tour-dansker med helt fremme i Himmerland

Mads Søgaard spiller til dagligt på Challenge Tour, som er niveauet under European Tour.

Niveauforskellen har dog ikke været til at se ved Made in Denmark i Himmerland, hvor den 22-årige spiller med rødder i Ikast er bedste dansker, efter han gik anden runde i tre slag under par.

Det bringer Mads Søgaards samlede score op på seks slag under banens par, hvilket klokken 15 rækker til en foreløbig femteplads i tabellen. Alle spillere er endnu ikke færdig med anden runde.

Selvom det ser godt ud for Mads Søgaard i Himmerland, så er han ikke helt tilfreds med runden.

- Jeg startede med at spille god golf, men jeg blev ikke ved med det. Der er et par tees, hvor man skal slå nogle gode slag, og det gjorde jeg ikke, men jeg slap okay ud af det, siger han.

Hvis Mads Søgaard indimellem følte at slagene drillede, så var opbakningen dog lige ved hånden, da en trofast skare fra den lokale golfklub i Ikast fulgte den unge spiller hele vejen rundt på fredagens runde.

- Det er selvfølgelig lidt uvant, når jeg spiller på Challenge Touren de fleste uger. Der går man lidt for sig selv, men det var superfedt i dag med massiv support hele vejen igennem. Det var helt vildt, og jeg er rigtig taknemmelig for, at de gider komme og støtte mig, siger Mads Søgaard.

De gode præstationer i turneringens første runder betyder, at Mads Søgaard klarede cuttet og er klar til weekendens runder. Det lykkedes ikke for ham sidste år, men den nye succes har en forklaring, mener han.

- Jeg har aldrig været rigtig god heroppe i Himmerland, så derfor er jeg rigtig glad for, at jeg har fundet en bedre måde at spille banen på.

- Jeg har en ny caddie i denne uge, Lars Larsen fra min klub. Det er gået rigtig godt, og han er en stor del af min nye oplevelse af banen, siger Mads Søgaard.

/ritzau/

Dagens Gossip