Champagnekok fik tre Michelinstjerner

En køkkenchef fra Frankrigs Champagne-region, hvis restaurant udbyder 450 forskellige mousserende vine, blev mandag optaget i den eksklusive klub af restauranter med tre Michelin stjerner.

Arnaud Lallement fra den familiedrevne restaurant L'Assiette Champenoise nær Reims i det nordøstlige Frankrig fik stående bifald ved en ceremoni i Paris, hvor han er den eneste nye tilføjelse på listen over trestjernede køkkenchefer i dette års Michelin-guide for Frankrig.

Anmeldelserne i den gastronomiske bibel roser Lallement for hans brug af "ingredienser af hel usædvanlig kvalitet" og "opskrifter fulde af karakter."

Den 39-årige Lallement siger, at hans første tanker var gået til hans afdøde far, Jean-Pierre, da han fik nyheden om de tre stjerner. Det var faderen som åbnede restauranten i 1975.

Lallement blev oplært af sin far og arbejdede senere under stjernekokke som Roger Verge, Michel Guerard og Alain Chapel, inden han i 1997 vendte tilbage til familieforetagendet.

I dag er restauranten stadig et familieforetagende, hvor hans kone arbejde i restauranten, mens hans mor og søster arbejder i en hotelafdeling af L'Assiette Champenoise.

Blandt de kokke, som får en Michelinstjerne, er der i år særligt mange unge under 30 år, siger Michelinguidens redaktører.

I udgaven for 2014 for Frankrig er der 27 restauranter, som får tre stjerner. 10 af dem ligger i Paris.

79 restauranter har fået to stjerner, mens 504 har en stjerne. 57 af disse er nye.

Michelin uddeler stjerner ud fra fire kriterier: kvaliteten af produkterne, køkkenchefernes ekspertise, retternes originalitet og måltidernes sammenhæng og stil i forbindelse med årstiden.

Blandt de mere end 600 restauranter, der er med i guiden, er der 115, som kan tilbyde et måltid til under 30 euro (under 225 kroner).

/ritzau/AFP

Dagens Gossip