Champs-Elysees bliver til gågade i fransk kamp mod smog

Problemer med smog i Frankrigs hovedstad, Paris, får nu bystyret til at lukke den berømte boulevard Champs-Elysees for biler den første søndag i hver måned.

Det oplyser parisiske lokalpolitikere mandag aften til nyhedsbureauet AFP.

Boulevarden er måske mest kendt som dyr shoppinggade eller stedet, hvor verdens bedste cykelryttere kører de sidste kilometer i Tour de France hvert år.

Det nye tiltag træder i kraft allerede fra maj, hvilket betyder, at man kan spadsere ned ad den majestætiske allé første gang 8. maj.

Egentlig er 1. maj den første søndag i maj, men det er en officiel fridag i Frankrig, hvor man fejrer arbejdernes internationale kampdag.

Champs-Elysees strækker sig over to kilometer i det centrale Paris. Også ni andre ruter i Paris vil blive lavet til gågader hver søndag og på helligdage.

Tiltagene er en del af byens "træk vejret Paris"-projekt, der også har betydet, at der er blevet holdt bilfrie dage i det stadig mere forurenede parisiske centrum.

Paris' borgmester, socialisten Anne Hidalgo, har indført projektet, der skal give franskmændene renere luft i lungerne.

I 2014 foreslog Hidalgo, at ingen dieselbiler fra før 2011 måtte køre i Paris' gader og stræder i 2020.

Og da Eiffeltårnet i marts 2015 forsvandt i smog, tilbød byen gratis ture med undergrundsbanen og busser og indførte et delvist og kortvarigt forbud mod bilkørsel.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, siger, at luftforurening er ansvarlig for omkring 42.000 dødsfald i Frankrig hvert år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip