Chanceløs demokrat overlader scenen til Clinton og Sanders

Skrevet af admin

02/02/2016

Mest læste i dag

Kampen om at blive nomineret som Det Demokratiske Partis præsidentkandidat er nu indsnævret til to personer - Hillary Clinton og Bernie Sanders.

Kilder siger til CNN og andre amerikanske medier, at Martin O'Malley har valgt at opgive sit forsøg på at udfordre Clinton og Sanders.

Beslutningen skyldes angiveligt, at O'Malley i den første styrkeprøve mellem de tre kandidater - mandagens vælgermøder i Iowa - kun fik opbakning fra omkring én procent af de demokratiske partimedlemmer.

Den 53-årige O'Malley er tidligere guvernør i delstaten Maryland og tidligere borgmester i Baltimore. Hans mærkesager har været striks våbenregulering og ret til ægteskab mellem personer af samme køn.

Han har endnu ikke bekræftet medierapporterne om, at han opgiver sit kandidatur.

Det endelige resultat fra Iowa foreligger ved 05.00-tiden endnu ikke, men det bliver en tæt afgørelse mellem Clinton og Sanders. Den tidligere udenrigsminister og præsidentfrue står ifølge de amerikanske medier til at få 50 procent af stemmerne, mens Sanders får 49 procent.

Også republikaneren Mike Huckabee har besluttet at trække sig fra valgkampen efter afstemningen i Iowa. Den 60-årige tidligere guvernør i Arkansas var nærmeste udfordrer til John McCain i kapløbet om at blive præsidentkandidat i 2008 og vandt dengang faktisk i Iowa.

- Jeg indstiller officielt min kampagne, skriver Huckabee på Twitter.

- Tak til alle for jeres loyale støtte.

Med 85 procent af stemmerne talt op i Iowa står Huckabee til under to procent ifølge Reuters.

/ritzau/