Charlie Hebdo bliver revet ned fra hylderne

Skrevet af admin

14/01/2015

Mest læste i dag

Det satiriske ugemagasin Charlie Hebdo bliver onsdag morgen revet ned fra hylderne i den franske hovedstad, Paris. Folk står i kø for at købe bladet, og flere steder meldes der om udsolgt, skriver Le Monde.

Onsdagens udgave er det første siden det blodige terrorangreb mod magasinet for en uge siden, hvor 10 ansatte og to politibetjente blev dræbt.

- Nogen køber fem-ti eksemplarer, siger en medarbejder ved Relay-kiosken på banegården Gare de l'Est i Paris til avisen Le Monde.

Kiosken havde 125 eksemplarer af magasinet, da den åbnede klokken seks onsdag morgen, og 40 minutter senere var der udsolgt.

Udgaven er ifølge nyhedsbureauet AFP udsolgt mange steder i hele Frankrig.

- Det er utroligt. Der var en kø på 60-70 mennesker, som stod og ventede på mig, da jeg åbnede, siger en kvinde, der arbejder i en kiosk i Paris, til AFP.

- Jeg har aldrig set noget lignende. Alle mine 450 eksemplarer blev udsolgt på 15 minutter, siger hun.

Den franske hovedstads indbyggere får dog senere lejlighed til at erhverve sig et eksemplar af den historiske udgave af Charlie Hebdo i de kommende dage.

Salgsstederne vil nemlig få daglige leverancer af bladet frem til 19. januar, og det er muligt, at bladet skal trykkes i flere eksemplarer end de planlagte tre millioner, skriver Le Parisien.

Onsdagens udgave af Charlie Hebdo indeholder illustrationer og artikler fra fem tegnere, to klummeskribenter og en redaktionssekretær, der blev dræbt for en uge siden.

17 mennesker blev dræbt under tre blodige dage i den franske hovedstad, Paris.

Terroren startede med angrebet på Charlie Hebdo, hvor 12 mennesker blev dræbt. Torsdag blev en færdselsbetjent skuddræbt, og fredag blev fire gidsler dræbt i et jødisk supermarked.

Tre terrorister, der stod bag angrebene, blev dræbt af franske sikkerhedsstyrker.

/ritzau/NTB