Charlie Hebdo putter Muhammed-karikatur på forsiden

Skrevet af admin

13/01/2015

Dagens topnyheder

Når det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo lander i aviskiosker og postkasser onsdag, bliver det med profeten Muhammed på forsiden.

Det afslører avisen Libération, der huser Charlie Hebdo-redaktionen efter angrebet på ugebladet onsdag, hvor 12 personer blev dræbt.

Muhammed holder på forsiden af ugemagasinet et skilt med teksten "Je suis Charlie", der er blevet en verdensomspændende sætning til at udtrykke støtte til ytringsfrihed og ære ofrene for massakren.

Profeten står samtidig med en tåre i øjet under overskriften "Tout Est Pardonné" - "Alt er tilgivet".

Angrebet på Charlie Hebdo blev begået af islamistiske mænd, som angiveligt udførte handlingen som hævn for magasinets tidligere tegninger af den muslimske profet.

Tidligere mandag bekræftede bladets advokat, Richard Malka, over for radiokanalen France Inter, at den kommende udgave af Charlie Hebdo vil indeholde karikaturer af Muhammed.

- Det næste nummer af Charlie Hebdo, der udkommer på onsdag, vil "naturligvis" indeholde tegninger af Muhammed og gøre grin med politikere og religioner, sagde han og tilføjede:

- Vi giver os ikke en tøddel, ånden af "Jeg er Charlie" betyder også retten til at være blasfemisk.

Normalt har Charlie Hebdo et ugentlig oplag på 60.000, men på onsdag vil bladet efter planen udkomme i op til tre millioner eksemplarer.

Bladet bliver på otte sider i stedet for de sædvanlige 16 sider. Samtidig bliver ugebladet oversat til 16 forskellige sprog.

10 af bladets ansatte blev dræbt, da to mænd åbnede ild på avisens redaktion i sidste uge. Det blev starten på tre blodige dage i og omkring Paris.

I alt mistede 17 mennesker livet. 12 ofre blev dræbt i forbindelse med angrebet mod Charlie Hebdo.

Derudover blev en færdselsbetjent og fire gidsler dræbt i et jødisk supermarked.

De tre mænd, der stod bag angrebene, blev dræbt af franske sikkerhedsstyrker.

/ritzau/