Charterpilot ville flyve til Kreta med promille på 1.2

Fire besætningsmedlemmer fra et charterfly, der skulle flyve 100 passagerer til Kreta, blev tidligt lørdag tilbageholdt i Gardermoen Lufthavn i Oslo, fordi der var mistanke om, at de var spirituspåvirket. 

Til et retsmøde i eftermiddag har alle fire så erkendt, at de havde drukket natten inden de skulle flyve, skriver VG. 

- De er erkender, at de havde drukket sammen fra om eftermiddagen og ud på aftenen, men derfra har de vidt forskellige forklaringer, siger Kari Karlsen Aas, der er anklager i sagen. 

Kaptajnen er blevet varetægtsfængslet i to uger, mens en stewardesse blev varetægtsfægslet i en uge. Kaptajnen ankede på stedet, mens stewardessen udbad sig betænkningstid.

Alle fire besætningsmedlemmer kommer fra Letland, og det er grunden til, at anklageren gerne vil have dem varetægtfængslet. 

- Der er en fare for, at de vil forsøge at unddrage sig straf, og derfor vil vi gerne have dem varetægtsfængslet. Vi sigter efter at føre sagen som en tilståelsessag, siger Kari Karlsen Aasen til VG. 

I forbindelse med retsmødet blev de fire besætningsmedlemmers promiller fremlagt, og her havde den såkaldte styrmand, den højeste. 

Hele 1.2 i promille kunne han præstere, mens  kaptajnen havde 0.4 og de to stewardesser havde henholdsvis 0.4 og 0.8. 

De tal komer ikke fra en blodprøve og derfor forventes de endelige promiller at være noget højere. 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip