Charterturister kan igen komme til i Egypten fra januar

Skrevet af admin

25/11/2013

Dagens topnyheder

Efter måneder med uro og demonstrationer i Egyptens større byer, er der nu så meget styr på situationen, at rejseselskaber som Apollo og Star Tour igen vil sende sol- og varmehungrende danskere af sted på ferie.

Salgsdirektør hos Star Tour, Stig Elling, siger, at det foreløbig kun bliver på halv kraft.

- Vi kommer ikke op på fuld kraft til Egypten denne vinter, men starter stille og roligt på omkring 50 procent af kapaciteten fra sidste vinter. Det vil sige, at vi kan sende 9000 chartergæster af sted, siger Stig Elling til Ritzau.

Selskabet har i første ikke mange destinationer at vælge imellem, idet der ifølge Stig Elling i første omgang satses på Hurghada ved Rødehavet.

Dermed vil en del at chartergæsterne hos Star Tour fortsat blive sendt til Kanarieøerne, hvor der er helt booket op på samtlige hoteller og ferielejligheder.

Rejseselskabet Apollo begynder også at sende charterturister af sted til Egypten i januar, oplyser kommunikationschef Rikke Koks Andreassen.

- Vi bløder langsomt op. Vi har 60 procent af vores kapacitet og kan sende omkring 10.000 gæster af sted. Det bliver primært til Hurghada-området.

- Vi er endnu ikke begyndt at koncentrere os om Sharm el-Sheikh, siger Rikke Koks Andreassen til Ritzau.

Rejseselskaberne oplever, at mange danskere savner Egypten som vinterrejsemål. Samtidig er egypterne selv er hårdt ramt på grund af svigtende turistindkomster gennem mange måneder.

- Jeg har talt med vores lokale mand i området, og han meldte tilbage, at egypterne var mere end lykkelige for, at turisterne kommer igen. Mange af de lokale næringsdrivende er helt afhængige af indtægter fra turisterne, siger Rikke Koks Andreassen.

Rejseselskaberne retter sig efter Udenrigsministeriets rejsevejledninger, der blev opdateret sidste gang den 24. september.

Ministeriet fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Egypten og til den nordlige del af Sinai, men undtagelsen af turistområderne langs Rødehavet.

/ritzau/