Chat førte til voldtægt af pige flere gange

En chat på nettet udviklede sig til en stribe grove forbrydelser over for en pige. Gentagne gange blev hun voldtaget af en ung mand fra Sorø.

Manden er torsdag af Retten i Næstved blevet idømt fængsel i tre år og seks måneder.

På chatten havde han optaget en video med den da 13-årige, og det blev et effektivt middel til afpresning: Han truede med, at han ville lægge optagelsen ud på YouTube eller Facebook.

På den måde blev den skræmte pige truet til sex og voldtaget i alt seks gange i en periode på to år.

Den dømte, Casper Moestrup på 23 år, har forklaret, at det var ved et uheld, at han under chatten kom til at optage videoen med pigen, hvor hun var helt eller delvis nøgen.

Som led i pressionen oprettede den 23-årige falske profiler på Facebook, og han bildte pigen ind, at en anden mand også havde fået fat i videoen.

Hvis hun ikke indvilgede i at efterkomme hans ønsker, ville videoen blive offentliggjort.

Den 23-årige var desuden tiltalt for at have voldtaget pigen over internettet ved såkaldt "skype-sex", hvor de ikke fysisk var sammen.

Dette er Retten i Næstved dog ikke enig i. I stedet var der tale om ulovlig tvang og blufærdighedskrænkelse.

Pigen er blevet tilkendt 100.000 kroner i godtgørelse, og manden har modtaget dommen.

I en pressemeddelelse betegner anklager Daniel Dokkedahl sagen som trist, og han fastslår, at der er tale om udnyttelse af den værste slags.

- Vi kan ikke advare nok, når det gælder færden på de sociale medier. Det er utrolig svært at kontrollere, og desværre findes der mennesker, som udnytter dette, siger anklageren.

Netop de unges optræden på nettet er et emne, som optager flere myndigheder.

Således holder Sydøstjyllands Politi i november i samarbejde med kommunerne i Hedensted og Kolding konferencer om faldgruberne ved livet på nettet.

- Ligesom du som forælder spørger til, hvordan det er gået i skolen eller til fodbold, så er det en rigtig god idé også at spørge til, hvordan det går på de sociale medier, sagde vicepolitiinspektør Verner Pedersen forleden i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Dagens Gossip