Chauffør: Eksplosion i motor årsag til brand i tunnel

Branden brød ud kort før middag cirka 3,5 kilometer inde i den knap 11,5 kilometer lange tunnel. Forinden var trafikken gået i stå, og derfor havde folk svært ved at komme ud, da røgen lagde sig som et kvælende tæppe inde i tunnelen.

Chaufføren på det brændende vogntog blev efterfølgende indlagt på sygehuset, hvorfra han ringede til sin arbejdsgiver, den svenske gren af det internationale transportselskab DSV, og fortalte sin version af hændelsen.

»Han fortalte, at der var opstået noget, som mindede om en eksplosion i motoren. Han understregede, at det ikke var bremserne, som var blevet varme,« fortæller direktøren for DSV Road Norge, Jesper Kjærris, ifølge vg.no.

Det svensk-indregistrerede vogntog kørte uden last, da eksplosionen skete. Chaufføren er en polsk mand, der er tilknyttet DSV-kontoret i Landskrona i Sverige.

Chaufføren forsøgte selv at slukke ilden med vanddunke, men forgæves.

Efter tre timer var ilden under kontrol. 75 personer blev evakueret fra tunnelen efter ulykken, og 66 blev behandlet for røgskader, oplyser vg.no.

De norske vejmyndigheder venter, at tunnelen vil være lukket i mindst en uge, indtil skaderne fra branden er blevet udbedret.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip