Chauffør får tre års fængsel efter skyderi på åben gade

Skrevet af admin

14/12/2015

Dagens topnyheder

En 36-årig mand er mandag i et nævningeting ved Retten på Frederiksberg blevet idømt tre års fængsel for drabsforsøg efter et skyderi i København for næsten et år siden.

Først på aftenen 28. december standsede en hvid BMW op på Valby Langgade 20-30 meter fra en anden bil, hvori der sad fem personer. En mand steg ud af BMW'en og affyrede i alt seks skud mod den anden bil.

Hverken bilen eller personerne i den blev dog ramt af skuddene.

Det er ikke lykkedes politiet at finde frem til den mand, der affyrede skuddene, men den 36-årige Foad Mohamed Sahsah blev anholdt og er altså nu dømt for at være chauffør i den hvide BMW.

Ifølge politiet og anklagemyndigheden faldt skuddene som led i et opgør mellem banderne Brothas og B27, og lagde i anklageskriftet op til, at den særlige bandeparagraf, der skærper straffen væsentligt, skulle tages i brug. Det afviste retten dog at gøre.

Sahsah var også tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse under "særligt skærpende omstændigheder" samt for på "hensynsløs måde" at bringe andres liv eller førlighed i fare. Disse to forhold blev han frifundet for.

Seks af nævningetingets dommerstemmer ville idømme ham fire års fængsel, mens de andre seks mente, at tre års fængsel var passende. Ved stemmelighed er det altid det resultat, der er bedst for den dømte, der tæller.

Selv om straffen var i underkanten af, hvad han havde bedt om, er sagens anklager, Rasmus von Stamm, ikke skuffet.

- Jeg er meget tilfreds med resultatet. Det vigtigste er, at der er sket domfældelse i det bærende forhold, altså drabsforsøget, siger han til Ritzau.

Foad Mohamed Sahsah vil nu tænke over, om han vil anke dommen til Østre Landsret. Det har han 14 dage til.

/ritzau/