Chauffør reddede piges liv for 18 år siden: Nu er helten fundet

En sommermorgen i 1996 fik 18 måneder gamle Ditte forvildet sig ud på en stor hovedvej i Ikast. Nu kan familien endelig takke lastbilchaufføren, som reagerede resolut og reddede deres datters liv.

Dittes far Christian Schurmann Jensen har nemlig gennem en efterlysning på Facebook fundet frem til manden, som stoppede al trafikken og tog den lille pige i armene.

- LASTBILCHAUFFØREN ER FUNDET.  Ja, så fik vi kontakt til lastbilchaufføren, der tog en vigtig beslutning . . . stoppede al trafik på Østergade i Ikast en sommermorgen i 1996 og forhindrede en ulykke i at ske, skriver Christian Schurmann Jensen i en update på Facebook.

LÆS OGSÅ: Christian efterlyser: Reddede du min datter for 18 år siden?

Hans første opslag på blev delt mere end 6500 gange, og sagen om helte-chaufføren blev omtalt i flere medier, blandt andet her på Dagens.dk.

I 1996 var både Christian og hans hustru så optaget af at sikre, at datteren var ok, at de ikke nåede at takke chaufføren. Det er der nu lavet om på.

- Jeg har talt med ham via telefon, hvor vi har udvekslet sagens detaljer og jeg har fået sagt TAK indtil flere gange.  Chaufføren, der vil være anonym, ønsker ligesom vi, at det hele nu får lov til at hvile og falde til ro. "jeg gjorde jo bare det, de fleste ville have gjort" sagde han til mig. - "Ja, men det har gjort en kæmpe forskel for os" svarede jeg ham, skriver Christian Shurmann Jensen.

LÆS OGSÅ: Rørende efterlysning: Ea savner sin far - fortalte han var Kongen af Danmark

Det kom bag på ham, at efterlysningen fik så stor opmærksomhed og blev delt i hele landet selv på Bornholm og også i udlandet.

Christian Schurmann Jensen takker alle, som har hjulpet i sagen.

- Det har været noget af en oplevelse at se den interesse, der har været omkring denne "lille" historie. Tak til alle jer, der delte den og jer, der holdt fokus på historiens formål: At finde Chaufføren og sige ham tak, skriver han. 

Læs både efterlysningen og meddelelsen om at chaufføren er fundet herunder: 

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Dagens Gossip