Chef sænker sin løn med 7 millioner for at give ansatte mere i løn

Mens de fleste firmaer har travlt med at spare og holde de ansattes lønudgifter nede, forholder det sig noget anderledes med det amerikanske firma, Gravity Payments, som behandler kreditkortbetalinger for mindre virksomheder. Det skriver onlinemediet Daily Mail.

Den administrende direktør, Dan Price, i Seattle-firmaet har nemlig truffet en opsigtsvækkende beslutning, efter han læste et studie om, at lykke hænger sammen med løn. Studiet konkluderer, at folk, der tjener under 70.000 dollars om året, oplever en enorm positiv forskel i deres liv, når de tjener ekstra penge. 

Læs også: Jacob har fået 1.500 afslag på job - bliver nødt til at sælge sit hjem

Derfor vil han skære sin egen løn med en million dollars svarende til ca. syv millioner danske kroner for at kunne hæve firmaets 120 medarbejderes løn over de næste tre år. Det er Dan Prices ambition, at alle medarbejdere årligt skal tjene 70.000 dollars svarende til knap en halv million danske kroner. 

- Jeg kan være en kapitalist, men der er ikke noget på markedet, som får mig til at gøre det her, udtaler Dan Price til New York Times.

Den glædelige nyhed gav den gavmilde chef mandag eftermiddag, og de ansatte var jublende lykkelige for udmeldingen.

Læs også: Dine gamle videobånd kan være en formue værd

- Jeg er fuldstændig overvældet lige nu, fortæller en 24-årig ansat i Gravity Payments, Hayley Vogt, der indtil mandag var bekymret for en kommende stigning i sin husleje.

Dan Price grundlagde Gravity Payments i 2004 som 19-årig, hvor han startede med at arbejde hjemmefra på sit kollegieværelse i Seattle. 

Se videoen med Dan Price, der overrasker sine medarbejdere:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip