Chefen er stresset som aldrig før

Andelen af ledere, der betegner sig selv som stressede, drøner i vejret, viser to uafhængige undersøgelser, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

Den ene står organisationen Lederne bag, og den offentliggøres mandag. Ifølge den er 15 pct. af de privatansatte ledere i høj grad stressede, hvilket er den højeste andel, siden man begyndte at måle i 2002. Desuden er det første gang, at et flertal, i alt 54 pct., af lederne erklærer sig stressede i høj eller nogen grad.

Ser man på mellemledere alene, altså ansatte der både har ledere under sig og over sig, ligger andelen af meget stressede på 19 pct. - altså ca. hver femte.

Både for ledernes egen skyld og for produktiviteten på arbejdspladsen er der grund til, at virksomheden og lederen selv griber ind, lyder det fra Lars Andersen, der er arbejdsmiljøpolitisk chef i Lederne.

- En stresset leder er jo en stækket leder, og stress smitter, for en leder har en nøgleposition. Har man en oplevelse af at stå i kviksand, har man svært ved at være en god leder, siger han.

Ifølge undersøgelsen er især arbejdsforhold og ledernes forventninger til sig selv de største årsager til det stigende stressniveau. Ledernes arbejdsmiljøpolitiske chef ser da også krisen som en af de faktorer, der har udløst det øgede arbejdspres.

- Der er fart på i virksomhederne. De er blevet skåret til, der er sket mange forandringer, og lederne har virkelig måttet holde for. Især den gruppe, der i særlig grad angiver at være stressede, mellemlederne, har haft nogle store opgaver med at rette skuden ind.

 

Dagens Gossip