Chefer skal stoppe rådden kørsel på jobbet

Når varevognen overhaler indenom, lastbilen kører over for rødt eller taxaen suser afsted uden respekt for fartgrænserne, så er det også arbejdsgiverens ansvar at stoppe det.

Det mener otte ud af ti danskere ifølge en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension og Arriva.

En stor del af trafikulykkerne på vejene sker nemlig i arbejdstiden, når både private og offentligt ansatte hvert år kører millioner af kilometer.

- Erfaringer fra udlandet viser, at det kan være med til at nedbringe antallet af ulykker på vejene, når arbejdspladserne gør en indsats og fokuserer på de ansattes kørsel i trafikken. Desuden giver det mindre stress og færre sygedage blandt medarbejderne, siger Anders Rosbo, direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Og der er også noget at tage fat på. Arbejdstilsynet vurderer, at 30 procent af de arbejdsrelaterede dødsfald sker i trafikken.

- Det er vigtigt, at forebyggelsen af trafikulykker tænkes hele vejen rundt og ikke kun fokuserer på den enkelte privatbilist. Vi tror på, at arbejdspladserne kan spille en nøglerolle, og at vi derigennem kan reducere antallet af ulykker. Derfor tager forsikringsbranchen et medansvar for at gøre danske virksomheder mere trafiksikre, siger adm. direktør Per Bremer Rasmussen fra Forsikring & Pension.

Dagens Gossip