Chefkonditor fra La Glace deler hemmeligheden 
til at lave de lækreste macarons

Her fortsætter legen med smag og gode råvarer i hans nye køkken, hvor stærkt håndværk skaber perfekt balance mellem funktionalitet og varm hygge.

Det er her, Lars Juul-Mortensen slapper af og lader op efter en dag på jobbet som chefkonditor på La Glace i København. Det er her, at Lars vil vise dig, hvordan du laver både flotte og velsmagende macarons.

Opskriften på de lækre nougat macarons med hindbær finder du under videoen.

Se videoen med Chefkonditor Lars Juul-Mortensen:

Nougattrøfflen
Du skal bruge 400 gram fløde, 225 gram blød nougat og 50 gram chokolade.

Kog fløden op til kogepunktet og smelt langsomt nougat og chokoladen sammen med fløden. Rør roligt til trøflen er homogen. Find dernæst din stavblender frem fra køkkenskabet og anvend den ganske kort. Lad trøflen afkøle så længe som muligt – eventuelt til dagen efter.

Macarons
Du skal bruge 100 gram mandelmel, 25 gram ristede hakkede hasselnødder, 125 gram flormelis + 100 gram flormelis, 50 gram æggehvider, 25 gram sukker og friske hindbær.

Mandelmelen og dine hakkede hasselnødder blendes godt sammen med de 125 gram flormelis. Du skal løbende tilsætte de øvrige 100 gram flormelis imens blenderen arbejder. Pisk æggehvide skummende og tilsæt sukker – pisk til en stiv marenges.

Vend dit nødde- og mandelpulver i den piskede æggehvide til en sej makronmasse. Sprøjt massen ud til store bunde, på størrelse med en underkop. Tip: Det kan være en god idé at tegne størrelsen på bagepapiret.

Lad bundene hvile i 45 min og sæt dernæst bundene ind i din forvarmede ovn til 170°C. Så snart du sætter dine makroner ind, skal du skrue ned til 150°C og lade dem bage i cirka 25 min. Lad bundende køle af, hvorefter du kan påføre din nougatcreme og hindbær til halvdelen af dine makronbunde. De resterende makroner bruges på toppen som låg.

Nu er dine lækre makroner klar til servering. Velbekomme.

Dagens Gossip