Cheføkonom venter historiske aktiefald efter muligt brexit

Fredag bliver uden tvivl en dramatisk dag på de finansielle markeder i Europa.

I Sydbank forventer cheføkonom Jacob Graven historiske aktiefald i kølvandet på den britiske folkeafstemning om EU-medlemskabet, der tidligt fredag ser ud til at ende med et britisk exit.

- Alt tyder på, at det bliver et leave, og vi har allerede set de første dramatiske reaktioner. Det britiske pund er svækket markant, og de asiatiske aktier er faldet markant, siger cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank.

- Nå markederne åbner i Europa, vil vi se meget store aktiekursfald. Måske nogle af de største i nyere historie, siger han.

Jacob Graven forventer, at de europæiske aktier kan falde fra fem og helt op til 15 procent, hvis det endelige resultat bliver et britisk EU-farvel.

Med resultater fra cirka 350 af de 382 valgdistrikter har "leave"-siden fået cirka 51,7 procent af de afgivne stemmer mod "remain"-sidens 48,3 procent.

Tv-stationerne BBC, Sky News og ITV News tør fredag morgen godt forudsige, at et flertal har stemt "leave", hvilket er ensbetydende med et britisk farvel til EU.

Det har aktiemarkederne i Asien taget konsekvensen af. I både Japan og Australien falder de med mere end tre procent.

Derudover er det britiske pund faldet til det laveste niveau siden 1985 ifølge Bloomberg over for den amerikanske dollar.

Det britiske pund sterling koster ved 5.30-tiden fredag morgen 1,3530 dollar mod 1,4775 dollar torsdag eftermiddag, mens euro koster 0,8150 pund mod 0,7680 pund torsdag eftermiddag.

Dermed er pund faldet næsten 10 procent.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip