Chelsea genfinder storformen før PSG-brag

Skrevet af admin

16/02/2016

Dagens topnyheder

For to måneder siden så lodtrækningen til ottendedelsfinalerne i Champions League glimrende ud for Paris Saint-Germain.

Modstanderen blev godt nok det engelske mesterhold Chelsea, men London-klubben var inde i en miserabel periode.

Krisen kostede tre dage efter lodtrækningen Chelsea-manager José Mourinho jobbet, og siden har afløseren Guus Hiddink fået fodboldklubben på vinderkurs igen.

Situationen er dermed en helt anden for PSG, som i stedet for et kriseramt hold møder et genrejst mandskab, der lørdag vandt 5-1 over Newcastle.

- Nu har vi mere selvtillid og kan vove at spille fodbold i Paris. PSG har et fantastisk hold og nogle fantastiske spillere, men vi tager dertil for at vinde kampen, siger Chelseas formstærke brasilianer Willian til klubbens hjemmeside.

Chelsea-stopperen Gary Cahill, som har fået chancen i skadede Kurt Zoumas fravær, er især glad for at se holdets aggressive presspil fungere under Hiddink.

- Vi vil nå så langt, som vi kan i Champions League og i FA Cuppen, og derfor er det en meget vigtig uge for os.

- Vi fik en god start i weekenden, og vi står nu uden tvivl foran de største kampe i sæsonen. Vi går ind til kampene med selvtillid, vel vidende hvor vigtigt dette er for os, siger Cahill.

PSG og Chelsea mødes for tredje sæson i træk i Champions Leagues knockoutfase, og i de seneste to sæsoner er vinderen fundet på reglen om flest scorede mål på udebane.

Sidste år vandt PSG samlet i ottendedelsfinalen, mens Chelsea triumferede i kvartfinalen i 2014, og der er lagt op til endnu en jævnbyrdig affære.

Chelsea skal håbe på, at Hiddink-effekten fortsætter. Siden hollænderen tog over efter Mourinho i december har Chelsea ikke tabt en eneste af nu 12 kampe.

- Det vil blive meget vanskeligere mod PSG, men weekendens kamp giver holdet selvtillid, siger Hiddink.

PSG har omvendt ikke tabt i 35 ligakampe i træk, og parisernes eneste nederlag i denne sæsons 39 kampe på tværs af alle turneringer var mod Real Madrid i gruppespillet i Champions League.

Inden weekendens skuffende 0-0-opgør mod Lille havde PSG tilmed vundet 16 kampe på stribe.

PSG-træner Laurent Blanc valgte mod Lille at spare Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva, Thiago Motta og Maxwell, så nøglespillerne er helt friske.

- Chelsea spillede ikke kamp i midtugen i sidste uge - i modsætning til os. Champions League kræver mere forberedelse, end vi har været i stand til at klemme ind, fordi vi har spillet kamp hver tredje dag, forklarer Blanc ifølge AFP.

Tirsdagens opgør fløjtes i gang klokken 20.45.

/ritzau/