Chelsea holder stort forspring efter sent sejrsmål

11/02/2015

Længe så det ud til, at Manchester City skulle mindske Chelseas forspring i toppen af Premier League fra syv til fem point.

Men på en scoring efter 89 minutter lykkedes det Chelsea at vinde 1-0 over Everton på Willians mål.

Dermed er klubben på 59 point, mens Manchester City har 52 efter den noget nemmere sejr på 4-1 ude over Stoke.

Hjemme på Stamford Bridge dominerede Chelsea i en til tider højintens kamp mod Everton.

Men udeholdet var ikke blot kommet for at smugle det ene point med hjem fra London.

Everton jagtede selv sejren og havde gode chancer. Midt i anden halvleg kom udeholdets største chance, da Romelu Lukaku var helt fri lige foran mål.

Fire minutter før tid fik Chelsea bolden i nettet, men målet blev annulleret for offside.

Det skabte utilfredshed på og udenfor banen, og dramatiske sammenstød på banen udløste et rødt kort til Evertons Gareth Barry.

I det 89. minut lykkedes det så Willian at skabe forløsning, da hans langskud blev rettet af og strøg i nettet.

Manchester City har haft svært ved at vinde ude over Stoke i de seneste sæsoner, men onsdag aften lykkedes det blandt andet i kraft af to mål af argentineren Sergio Agüero.

Efter godt en halv time sørgede han for 1-0, men den høje forward Peter Crouch bragte balance i stillingen inden pausen.

10 minutter efter denne sendte James Milner igen City i front, og Agüero øgede på et straffespark til 3-1 tyve minutter før tid. Samir Nasri gjorde det til slutresultatet 4-1 kort efter.

I den sekundære topstrid måtte Southampton sige farvel til tredjepladsen i denne omgang efter 0-0 på hjemmebane mod en anden af sæsonens positive overraskelser West Ham.

I stedet overtog Manchester United tredjepladsen med 3-1 på hjemmebane over bundholdet Burnley.

Uniteds række af offensive stjerner måtte overlade hovedrollen - bogstaveligt talt - til forsvarsspilleren Chris Smalling.

To gange steg han til vejrs og headede sit hold i front til 1-0 og 2-1 efter henholdsvis 6 og 45 minutter. I mellemtiden havde Danny Ings udlignet efter 12 minutter.

United var dominerende, men Burnley havde en stor chance for at udligne på ny efter svagt forsvarsspil. I stedet øgede Robin van Persie på et straffespark kort før tid.

United har nu 47 point, mens Southampton har 46.