Chelsea-ikon holder City i hælene på Chelseas tophold

13/12/2014

Frank Lampard kan ende med at drille sin tidligere klub Chelsea i kampen om det engelske mesterskab.

Den 36-årige midtbanespiller blev i sommer sendt på pension af manager José Mourinho efter 13 år hos Premier Leagues tophold, og i øjeblikket tørner han ud for Chelseas værste rivaler fra Manchester City.

Måske fortryder Chelsea i dag, at man ikke gjorde mere for at holde på den målfarlige midtbanespiller.

I lørdagens 1-0-sejr ude over Leicester City blev Lampard matchvinder, da han umiddelbart før pausen lagde en tværpasning fra Samir Nasri ind bag Kasper Schmeichel-vikaren Ben Hamer.

Schmeichel er ude i de næste fire til seks uger på grund af en fodskade.

Manchester City var presset før kampen på grund af en skade hos topscorer Sergio Agüero. Derudover gik Agüeros afløser Edin Dzeko i stykker under opvarmningen mod Leicester.

City-spillerne havde svært ved at åbne Premier League-bundproppens hårdt kæmpende forsvar op, men det lykkedes nogle få gange.

Samir Nasri leverede et par smarte finter, da franskmanden lige før pausen trak fri i venstresiden og lagde bolden ind til Lampard, der kunne sætte indersiden på og gøre det til 1-0 for gæsterne.

Lampard indgik i sommer en kontrakt med New York City FC, men da den amerikanske sæson endnu ikke er i gang, blev han lejet ud til Manchester City året ud. Nu vil sidste sæsons mestre gerne holde på Lampard sæsonen ud.

I London vandt Chelsea i nogenlunde overbevisende stil med 2-0 over Hull.

José Mourinhos mandskabs bragte sig hurtigt foran med 1-0 på en hovedstødsscoring fra Eden Hazard, inden Diego Costa midtvejs i anden halvleg øgede til 2-0.

Hull strittede godt imod i lange perioder uden at skabe de store chancer, men en udvisning til gæsternes Tom Huddlestone gjorde ikke betingelserne for point nemmere.

Chelsea var uden målmand Thibaut Cortois og karantæneramte Cesc Fabregas, der var hårdt savnet på midtbanen hos førerholdet. Veteranmålmanden Petr Cech leverede en stabil indsats i målet.

Chelsea topper Premier League med 39 point, mens Manchester City følger lige efter med 36 point. Manchester United har 28 point på tredjepladsen - dog for en kamp færre. United møder søndag Liverpool.