Chelsea kan fuldende Leicesters utænkelige eventyr

Det lykkedes ikke for Leicester at snuppe det engelske mesterskab søndag, da det blev til et 1-1-resultat ude mod Manchester United.

Men mandag aften kan Leicester uden at spille fuldbyrde en af de største eventyrfortællinger i europæisk fodbold.

Alt andet end en Tottenham-sejr ude over Chelsea mandag aften vil sende Premier League-titlen, som ellers er forbeholdt de rige storklubber, i favnen på Kasper Schmeichel og holdkammeraterne.

Men spoler man tiden godt et års tid tilbage, pegede intet i retning af, at Leicester skulle blive hele fodboldeuropas kæledægge i denne sæson.

Holdet skrabede bunden i Premier League, og kursen var sat direkte mod en tur i den næstbedste række, da man pludselig ramte en fantastisk stime og sikrede sig overlevelse.

Tre unge spillere ødelagde dog stemningen i og omkring klubben, da de i Thailand under fejringen af sæsonafslutningen blev afsløret i en sexskandale.

En af spillerne var James Pearson, søn af manager Nigel Pearson. Skandalen skabte stor ballade, og alle tre spillere blev fyret. Det samme blev redningsmanden Nigel Pearson.

Ind kom den erfarne italiener Claudio Ranieri til stor forundring og protest for de fleste Leicester-fans. Blandt andet skrev Leicester-legenden Gary Lineker om ansættelsen på Twitter.

- Claudio Ranieri? Seriøst?

Som alle andre kritikere har Lineker ædt sine ord. Ranieri og Leicester har taget alle med storm. Men hvordan kan et hold, der er tippet som nedrykningsfavorit, stå på tærsklen til at blive mester?

- Heldigvis sker det jo ind imellem, at et hold rammer et eller andet momentum, som Leicester jo i virkeligheden allerede ramte i sidste sæson, siger Morten Bruun, fodboldkommentator på 6'eren.

- Så kan det lade sig gøre at vinde en liga, hvor man ellers må sige, at al logik siger, at det ikke kan lade sig gøre. Man burde ikke kunne vinde Premier League, når man er Leicester.

Morten Bruun peger på det momentum, holdet havde fra slutningen af den foregående sæson, de få skader til holdet samt Claudio Ranieris indtog som hovedårsagerne til, at fodboldeventyret har kunnet lade sig udfolde.

- Ranieris helt store fortjeneste er, at han er så rutineret, at han ikke følte noget stort behov for med det samme at gå ind og lave en hel masse om.

- Han observerede, at sådan som Leicester sluttede sæsonen af, så var det jo egentlig bare at arbejde videre, siger Bruun.

Han peger på, at en vis portion held også har været blandet i succesgryden, hvor gode indkøb desuden har spillet en stor rolle.

- Det er udtryk for godt scoutingarbejde, men det er også et udtryk for held. Hvem søren skulle have vidst, at Riyad Mahrez og N'Golo Kanté ville komme på årets hold, og at den ene ville blive årets spiller i Premier League, spørger eksperten retorisk.

Og hvad angår sexskandalen og den negative omtale af Leicester kort inden sæsonstart?

- Det blev aldrig andet end en parentes i historien om Leicester og Leicesters sæson. Jeg har ikke hørt nogen snakke om det i det seneste halve år overhovedet, siger Morten Bruun.

Leicesters nærmeste rival, Tottenham, er otte point efter førerholdet.

Schmeichel og holdkammeraterne vinder mesterskabet, hvis Tottenham taber eller spiller uafgjort mod Chelsea.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip