Chelsea-nedtur: Mestrene taber hjemme til Bournemouth

05/12/2015

Nøglerne til succes er gemt godt af vejen i Chelsea i denne sæson i Premier League.

Efter en håbløs sæsonstart har det været svært at forestille sig, at det hele kunne blive værre, men lørdag måtte Chelsea sande, at selv Bournemouth var for stor en mundfuld på hjemmebanen i London.

På en sen scoring vandt oprykkerne således 1-0 på Stamford Bridge, og dermed ligner Chelsea fortsat et mandskab i dyb krise.

Nederlaget betyder, at Chelsea i den tunge ende af ligaen ligger med kun 15 point efter lige så mange kampe på 14.-pladsen.

Gæsterne lagde da også hårdt ud i det første kvarter, hvor der var store chancer til både Junior Stanislas og Joshua King. King blev spillet fri i feltet, men afslutningen blev reddet af Chelsea-målmand Thibaut Courtois.

Den belgiske keeper var tilbage i startopstillingen hos Chelsea efter at have været ude med en knæskade siden september.

Det var et sjældent besøg på Chelseas hjemmebane af Bournemouth, der spiller sin første sæson i den bedste engelske række.

Faktisk skal man helt tilbage til sæsonen 1988-89 for at finde den seneste gang det skete i ligasammenhæng, da Chelsea dengang spillede i den næstbedste række.

Første halvleg endte uden scoringer, og fra begyndelsen af anden halvleg valgte Chelseas manager, José Mourinho, så at hive Oscar ud og erstatte ham med Diego Costa, der efter et kvarter moslede sig til et gult kort.

Chelsea kom ud med et tungt pres mod Bournemouths defensiv efter pausen og var stærkt opsatte på at hente tre point.

Mourinho måtte dog bide vinterkulden i sig på bænken, mens han stadig kiggede langt efter en Chelsea-scoring, da Nemanja Matic misbrugte en stor mulighed efter 55 minutter.

Med et kvarter igen splittede et Chelsea-opspil totalt gæsternes forsvar. Bolden endte hos Branislav Ivanovic i højre side, men indlægget blev akkurat lige for langt for Chelseas spillere i feltet.

Og så endte det hele, som det er gjort så mange gange før i denne sæson for Chelsea, med den helt store nedtur.

For i det 82. minut opstod der panik i Chelseas forsvar efter et hjørnespark, og bolden endte hos Glenn Murray, der headede Bournemouth 1-0-sejr hjem til massiv jubel på gæsternes bænk.