Chelsea og Dynamo Kiev deler i målløst CL-opgør

21/10/2015

Chelsea kunne tirsdag aften pakke sammen og rejse hjem fra Ukraine med et point, da opgøret i Champions Leagues gruppe G endte 0-0.

Med tre point efter de to første kampe har Chelsea også skrantet i Champions League indtil nu, mens det i begyndelsen af sæsonen har set helt sort ud i den hjemlige Premier League.

Men resultatet betyder, at Chelsea efter tre kampe ligger på tredjepladsen med fire point - og et enkelt point op til Dynamo Kiev på andenpladsen.

I weekenden fik José Mourinho og Chelsea også lidt ro på bagsmækken, da Aston Villa blev besejret 2-0 ude blandt andet på et mål af Diego Costa. Det gav lidt arbejdsro, selv om mesterholdet fortsat ligger køligt placeret på 12.-pladsen i Premier League.

Diego Costa lå også i front tirsdag aften i Kiev, og bag sig havde han blandt andre Eden Hazard, Willian og Cesc Fabregas til at fodre sig.

Chelsea truede Dynamo Kiev første gang efter 18 minutter, da Willian atter viste sin farlighed på frispark, men bolden sneg sig forbi den ene stolpe. Få minutter senere gled Nemanja Matic igennem Kiev-forsvaret og var tæt på at bringe Chelsea i front.

Hjemmeholdet ville dog også være med, og efter 25 minutter tog Vitaliy Buialskych chancen fra distancen og hamrede bolden snert forbi venstre målhjørne.

Bolden ville ikke ind, og heller ikke da Willian fem minutter inde i anden halvleg igen forsøgte sig på et direkte frispark og hamrede bolden på overliggeren.

Et godt gennemspillet Chelsea-angreb efter en times spil gav Hazard tid og plads til at afslutte, men uden held og opgøret endte uden scoringer.

I gruppens andet opgør vandt FC Porto hjemme over Maccabi Tel Aviv med 2-0. Porto slukkede håbet på tre minutter i første halvleg, hvor først Vincent Aboubakar og siden Yacine Brahimi scorede mod israelerne.

Her bar Portos kun 18-årige stortalent Ruben Neves anførerbindet, og han blev dermed den yngste anfører i en Champions League-kamp nogensinde. Den hidtil yngste var Rafael van der Vaart for Ajax i 2003, hvor hollænderen var 20 år og 217 dage.

Også målmanden Iker Casillas skrev sig ind i rekordbøgerne tirsdag aften på bekostning af en hollænder.

Det var 51. gang i Champions League-sammenhæng, målmanden holdt buret rent. Dermed overgår han Edwin van der Sar, der præsterede det samme 50 gange.