Chelsea snupper førstepladsen med belgisk hattrick

08/02/2014

Belgieren Eden Hazard strålede, da Chelsea lørdag spillede sig op på førstepladsen i Premier League.

Hazard scorede hattrick i Chelseas sejr på 3-0 over Newcastle hjemme på Stamford Bridge.

Særligt hans scoring til 2-0 efter 34 minutter vil nok blive husket blandt Chelseas fans.

Belgieren spillede pingpong med Samuel Eto'o, og sidstnævnte stod for en fornem aflevering med hælen. Den aflevering kunne Hazard bruge til at skrue bolden ind ved fjerneste stolpe.

Syv minutter forinden havde Hazard bragt manager José Mourinhos hold foran med 1-0. Han fik en god aflevering fra Ivanovic på kanten.

Hazards tredje scoring faldt i anden halvleg. Efter en times spil begik indskiftede Yanga-Mbiwa straffespark mod Samuel Eto'o i forbindelse med et hjørnespark, hvor han havde begge hænder rundt om sin modstander.

Eden Hazard sparkede fladt i højre side uden chance for Newcastles hollandske målmand Tim Krul. Hazard blev fortjent hyldet af fansene, da han blev afløst af tyskeren André Schürrle kort før tid.

Chelsea kunne have vundet større, for særligt nyindkøbet Mohamed Salah, hentet i Basel i Schweiz, misbrugte adskillige chancer.

Med Arsenals nederlag til Liverpool tidligere på dagen spillede Chelsea sig op på førstepladsen i Premier League.

Chelsea har nu sikret sig 26 af de seneste 30 point, og kun tre mål har modstanderne været i stand til at score mod Chelsea i de seneste 10 kampe.

Foruden at tage tre point mere end Arsenal, skabte Chelsea med sin sejr også lidt afstand til Manchester City.

City klarede kun 0-0 ude mod Norwich. Trods solidt pres gennem store dele af kampen, lykkedes det ikke Manchester City at score mod et hjemmehold, som til sidst pakkede sig sammen foran eget mål for bare at sikre et enkelt point.

Manchester City er nu nummer tre i Premier League - to point efter Chelsea og et enkelt point efter Arsenal. Med fire point ned til nummer fire Liverpool, ligner opgøret om titlen mere og mere et kapløb mellem Chelsea, Arsenal og Manchester City.