Chelsea taber kvart milliard i mesterskabssæson

Sent mandag offentliggjorde fodboldklubben Chelsea på sin hjemmeside regnskabet, der sluttede 30. juni i år, og der var et gedigent rødt tal på bundlinjen.

23,1 millioner pund, eller hvad der svarer til 245 millioner kroner, lød underskuddet på efter en sæson, hvor det engelske mesterskab ellers blev sikret i ret suveræn stil.

Underskuddet skyldes blandt andet, at omsætningen i klubben faldt fra 319,8 millioner pund til 314,3 millioner pund, samtidig med at udgifterne var steget.

Trods det store underskud er der ikke umiddelbart bekymring i klubben, som ejes af den russiske mangemilliardær Roman Abramovic.

Man forventer, at omsætningen vil stige markant i det kommende år, hvor man regner med at slå omsætningsrekorden fra sidste år, som resulterede i et overskud på næsten 200 millioner kroner.

Chelsea har for nylig lavet en rekordstor sponsoraftale med Yokohama, og indtægterne fra årets Champions League vil i denne sæson også stige markant, skriver klubben.

Også i forhold til Financial Fair Play (FFP), som kræver en sund balance i indtægter og udgifter hos klubberne, er der ro på i Chelsea.

- Efter relevante tilpasninger er klubben komfortabelt inden for de tilladte grænser i FFP, står der i meddelelsen på hjemmesiden.

Chelsea har fået en skuffende start på indeværende Premier League-sæson, hvor en smal sejr over Norwich i seneste runde blot sendte holdet op på 14 point for 13 kampe.

Det rækker til en 15.-plads i ligaen.

/ritzau/

Dagens Gossip