Chelseas guldjagt får en perfekt start

19/08/2014

Efter at have forstærket sig med flere markante navne i sommerpausen er Chelsea blandt de hedeste kandidater til at vinde den udgave af Premier League, der startede i den forgangne weekend.

Og José Mourinhos mandskab viste mandag aften, at forventningerne er helt på sin plads, da Burnley blev besejret med 3-1 på udebane.

Guldkandidaterne fik ellers en forskrækkelse, da Scott Arfield efter mindre end et kvarter flot hamrede kuglen højt op i målet bag Chelseas keeper Thibaut Courtois.

Belgieren var blevet foretrukket til startopstillingen i stedet for det mangeårige førstevalg Petr Cech, men den tidligere Atletico Madrid-målmand måtte altså hente bolden ud af nettet i en af sine første aktioner som Chelsea-spiller.

Den nye angrebsstjerne Diego Costa slog dog omgående igen, da han sparkede en returbold i nettet, og herfra var gæsternes spil i perioder en nydelse.

Et ellers optimistisk Burnley-mandskab blev trukket fuldstændig rundt i manegen et par minutter senere, da et langt angreb blev afsluttet med en kombination mellem Branislav Ivanovic og Cesc Fabregas.

Spanierens perfekte pasning havnede hos den tyske verdensmester André Schürrle, og så stod det 2-1 til Chelsea.

Med et entusiastisk hjemmepublikum i ryggen forsøgte Burnleys profilfattige oprykkere at nedkæmpe de prominente gæster, men et velspillende Chelsea-hold formåede at holde tempo i spillet og dominerede totalt i første halvleg.

Ivanovic scorede til 3-1 efter en dødbold, og den serbiske back havde i det hele taget en stor aften, hvor han var involveret i alle sit holds tre scoringer.

Chelsea gik en anelse ned i gear efter sidebyttet, og Burnley - der slet ikke spillede nogen dårlig kamp - kom bedre med.

Men det var langt fra nok til at true Mourinhos mænd, der fik en fornem start på den nye sæson.

Chelsea møder på lørdag en anden oprykker, Kasper Schmeichels klub Leicester, hjemme på Stamford Bridge. Samme dag skal Burnley på besøg i Swansea.