Chelseas succesrute går via en klublegende

Didier Drogba vil altid have en særlig status i Chelsea. Ingen i og omkring klubben vil nogen sinde glemme, da den ivorianske angriber steg til vejrs kort før tid og fremtvang forlænget spilletid i Champions League-finalen mod Bayern München i 2012.

En lille time senere afgjorde han straffesparkskonkurrencen og sikrede dermed Chelseas første Champions League-triumf.

Det var Drogbas sidste optræden for Chelsea, inden han fortsatte karrieren i kinesiske Shanghai Shenhua.

Siden 2013 har han været tilbage i europæisk topfodbold, hvor han nu tørner ud for Galatasaray. Ved ankomsten til den tyrkiske klub lagde han ikke skjul på, at han havde ambitioner om at vinde Champions League på ny.

I hans første forsøg med klubben blev kvartfinalen endestationen. Her var Real Madrid med manager José Mourinho i spidsen for stor en mundfuld.

Nu ramler den karismatiske manager igen ind i den bomstærke angriber efter skiftet tilbage til London-klubben.

- Det er en underlig følelse. Vi kender ham så godt, men i løbet af kampen vil der ikke være noget venskab. Vi har respekt for en sand klublegende, men vi har et arbejde, der skal gøres.

- Det er i hans natur, at han vil vinde og score, men vi er nødt til at stoppe ham, siger José Mourinho ifølge AFP om Drogba, der scorede 157 mål for Chelsea i 341 optrædener fra 2004 til 2012.

José Mourinho skal endda også op mod en anden af sine tidligere stjernespillere i onsdagens 1/8-finale i Istanbul.

Nemlig hollænderen Wesley Sneijder, der var den store offensive strateg, da José Mourinho i 2010 førte Inter frem til Champions League-trofæet.

- Mourinho kender os godt, og det er en fordel, men det samme gælder for os. Vi kender Mourinho rigtig godt, måske bedre end Chelsea-spillerne kender os, siger Wesley Sneijder.

Hans træner i Galatasaray har i øvrigt også et nært kendskab til Chelsea. Italieneren Roberto Mancini havde således ansvaret for den engelske konkurrent Manchester City fra 2009 til 2013. Han er ikke så optimistisk på sit holds vegne.

- Jeg kender Chelsea rigtig godt. Det bliver en svær kamp for os, da Chelsea er vant til at spille disse vigtige kampe, men vi vil spille en god kamp, hvis det er muligt. Chelsea har forbedret sig i de seneste to måneder.

- Vi avancerede gennem en svær gruppe med Real Madrid og Juventus, hvilket efter min mening var et mirakel. Nu er vi her, og vi vil forsøge at lave et nyt mirakel, siger Mancini.

I onsdagens anden 1/8-finale i Champions League skal tyske Schalke 04 ligeledes prøve at skabe en stor overraskelse, når Real Madrid - en af turneringens favoritter - kommer på besøg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip