Chilensk hattrick sender FCK ud af Champions League

Heller ikke tredje gang blev lykkens gang for FC København i forsøget på at samle point sammen på udebane i Champions League.

Onsdag aften blev det til et 1-3-nederlag til Juventus i Torino foran 39.506 entusiastiske tilskuere. Chileneren Arturo Vidal scorede hattrick for Juventus, mens Olof Mellberg fik nettet for FCK.

Tidligere har FCK også tabt klart til Real Madrid og Galatasaray på udebane, og københavnernes flotte resultater i Parken, hvor der er blevet skrabet fire point sammen, er ikke nok til at begå sig blandt de bedste i Europa.

FCK har lukket hele 10 mål ind i de tre udebanekampe, og så er det svært at skaffe point på fremmed græs.

Nederlaget til Juventus betyder, at FCK ikke længere kan nå gruppens andenplads og dermed avancere til forårets 1/8-finaler.

Tredjepladsen, som giver adgang til Europa Leagues 1/16-finaler, er derimod stadig i spil for FCK, som i den sidste gruppekamp skal møde Real Madrid i Parken.

Isoleret set er et 1-3-nederlag på udebane til Juventus ganske hæderligt, men måden kampen blev tabt på var skuffende.

FCK begik to dumme og klodsede straffespark, som var rene foræringer til et sultent italiensk hold, som ellers så ud til at kunne rystes.

Juventus blev første gang tilkendt et straffespark, da anfører Lars Jacobsen med ryggen til bolden fik lavet et akavet volleyball-slag lige foran Paul Pogba.

Den franske midtbanespiller fægtede straks med armene og appellerede til den svenske dommer Jonas Eriksson, som korrekt pegede på pletten.

Det var en meget uheldig episode, for indtil Arturo Vidals scoring til 1-0 på straffespark efter 29 minutter havde FCK holdt flot stand.

Juventus havde bolden mest og fik med gode sideskift FCK-spillerne til at løbe meget. Det blev også til flere store italienske chancer, men Pogba, Carlos Tévez og Fernando Llorente var ikke specielt skarpe foran Johan Wilands mål.

I anden halvleg begyndte Juventus også bedst, men FCK lurede på chancen for at få scoret. Og det lykkedes tidligt i anden halvleg.

Olof Mellberg, der tidligere har spillet for Juventus, fik udlignet til 1-1 efter et langt indkast fra Claudemir, som Ragnar Sigurdsson fik gelejdet videre. Der var spillet 56 minutter.

Og så var det ekstra ærgerligt, at samme Mellberg fik nedlagt Llorente i feltet blot fire minutter senere.

Vidal sagde igen tak for en tidlig julegave fra straffesparkpletten, og chileneren headede også Juventus foran med 3-1 efter 63 minutter. Og så var den kamp reelt afgjort.

FCK kan stadig nå at sikre sig europæisk deltagelse i foråret. Men det kræver en langt bedre præstation mod Real Madrid, som allerede er sikret adgang til 1/8-finalerne i Champions League.

/ritzau/

Dagens Gossip