Chilensk skurk får tre kampes karantæne for gramseri

Den chilenske forsvarsspiller Gonzalo Jara har været i hård modvind, siden han provokerede uruguayaneren Edinson Cavani groft, da de to hold mødtes i kvartfinalen i det igangværende Copa America i Chile.

Tv-billederne fra kampen viste, at Jara først gramsede Cavani på bagdelen med en finger, og da Cavani svarede igen med et lidt hårdt "klap" på kinden, dejsede chileneren dramatisk om i græsset.

Det kostede Cavani en udvisning i kampen, men nu er Jara også blevet straffet på efterbevilling.

Søndag har det sydamerikanske fodboldforbund (Conmebol) idømt ham en karantæne på tre spilledage, hvilket betyder, at han hverken kommer med i semifinalen mod Peru eller den efterfølgende finale eller bronzekamp.

Dommeren i kvartfinalekampen var ikke opmærksom på Jaras provokationer, og derfor indleverede Uruguays fodboldforbund en klage efter slutfløjtet.

Selv om chilenerne har accepteret kendelsen, advarer den chilenske landstræner, Jorge Sampaoli, mod den slags strafudmålinger ved skrivebordet.

- Hvis man skal tage fat i alle situationer, hvor der er problemer med spillerne, ville der være en uendelig mængde af klager.

- Hvis man danner præcedens for, at der efterfølgende kommer sanktioner på ting, som dommeren ikke så i kampen, vil alle hold begynde at klage, mener Jorge Sampaoli.

Gonzalo Jaras klub, Mainz, har allerede reageret på chilenerens opførsel i kampen ved at sætte ham på salgslisten.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip