Chilenske røvere hentet til Danmark

Fire medlemmer af banden er siden blevet idømt lange fængselsstraffe, og nu har politiet slået kløer i endnu to formodede røvere. Københavns Politi har netop været i Chile for at hente mændene på henholdsvis 25 og 28 år, og det varer ikke længe, før de kan komme for retten, vurderer vicepolitikommissær Thomas Dürr fra politiets røverisektion.

»Efterforskningen er på plads, men vi mangler stadig at få en kvinde udleveret fra Chile i samme sag,« fortæller han.

Kvinden sidder i dag bag tremmer i hjemlandet, men det varer næppe længe, før hun også er ombord på et fly i retning mod København.

»Vi har tidligere fået at vide, at hun kan udleveres i løbet af efteråret, men den seneste melding går på, at det kan ske allerede nu, så vi regner med, at vi snart skal hente hende,« siger vicepolitikommissæren.

Kvinden og de to mænd vil alle blive tiltalt for medvirken til et særligt groft røveri, noget der typisk udløser domme på mindst tre års fængsel.

Under røveriet mod guldsmedeforretningen Aveny på Amagerbrogade blev personalet overmandet og bundet, inden røverne knuste smykkemontrerne og stak af med deres bytte.

Politiet nåede hurtigt frem til gerningsstedet, og da en betjent forsøgte at stoppe flugtbilen, blev han slæbt hen ad vejen. Han formåede dog at trække sin tjenestepistol og skyde den 19-årige fører af flugtbilen, der døde på stedet.

Udbyttet fra røveriet blev efterfølgende fundet i en lejlighed på Amager, hvor der også var tyvekoster fra andre røverier og indbrud. Flere unge medlemmer af den chilenske bande er siden blevet idømt mellem tre og seks års fængsel for røveriet på Amager og flere andre kriminelle forhold.

Københavns Politi vil kræve de to nyligt udleverede chilenere varetægtsfængslet, mens man venter på at få udleveret den sidste mistænkte.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip