Chok: 1400 børn gruppevoldtaget og sexmisbrugt i britisk by

Skrevet af admin

26/08/2014

Mest læste i dag

En undersøgelse afslørede tirsdag, at omkring 1400 mindreårige var blevet sexmisbrugt i den britiske by Rotherham i en periode på 16 år.

Rapporten beskriver både gruppevoldtægter, kidnapninger og ulovlig handel med piger helt ned til 11-års-alderen i den nordengelske by.

- Ingen kender det fulde omfang af seksuelt misbrug begået mod børn i Rotherham gennem årene, siger professor Alexis Jay, der står bag rapporten, som var bestilt af byrådet.

- Vores konservative estimat viser, at omkring 1400 børn er blevet seksuelt udnyttet i undersøgelsens periode mellem 1997 og 2013, fortsætter hun.

Hun mener, at myndighederne langt fra har gjort nok, og at advarsler om misbrug er blevet negligeret.

Formanden for byrådet Roger Stone valgte med det samme at fratræde, da rapportens konklusioner blev offentliggjort.

Ifølge rapporten bliver størstedelen af de mistænkte i sagerne af ofrene beskrevet som "asiater", men myndighederne peger på, at nogle ofrene ikke har ønsket specifikt at pege på forbrydernes etniske baggrund af frygt for at blive stemplet som racister.

Alexis Jay fortæller, at nogle ofre "fik benzin hældt ned over sig og truet med at blive sat ild til, truet med pistoler, tvunget til at overvære brutale voldtægter og fik at vide, at de ville være de næste, hvis de fortalte om det til nogen".

Undersøgelsen blev iværksat, efter at fem mænd i 2010 blev dømt for seksualforbrydelser i Rotherham. De blev fundet skyldige i at "oplære" teenagepiger til sex.

/ritzau/AFP