Chok i Australian Open: Serena Williams slået ud

Den topseedede tennisspiller Serena Williams, der ligger nummer et på verdensranglisten, er overraskende slået ud af Australian Open.

I fjerde runde tabte amerikaneren i tre sæt til serbiske Ana Ivanovic med cifrene 6-4, 3-6, 3-6. Kampen blev spillet foran tusindvis af tilskuere på Rod Laver Arena i Melbourne.

Dermed fik den tidligere verdensetter Ivanovic sat en stopper for amerikanerens 25 sejre i streg, og serberen er nu klar til kvartfinalen i årets første grand slam-turnering.

Williams og Ivanovic har nu stået over for hinanden fem gange, og det er første gang, at Ivanovic vinder.

- Det er fantastisk. Jeg forsøgte bare at gøre mit bedste. Jeg er så lykkelig over, at jeg spillede så godt. Jeg var meget konsekvent, og det er jeg glad for, siger Ivanovic.

Serena Williams lignede ikke en spiller, der bevægede sig frit på banen. Efter kampen afslørede hun, at hun døjer med en rygskade og tager smertestillende medicin. Men det er ingen undskyldning for nederlaget, siger hun.

Den stærke amerikaner formåede dog stadig at levere 13 serveesser i kampen, mens Ivanovic blot lavede et enkelt. Men serberen formåede alligevel at forsvare sig mod Serenas forhånd gennem hele kampen.

I kvartfinalen skal 26-årige Ivanovic enten møde den canadiske teenager Eugenie Bouchard eller det lokale australske håb Casey Dellacqua.

Serberen ligger nummer 14 på verdensranglisten. Siden hun vandt French Open i 2008, har hun kun nået en kvartfinale i en grand slam en enkelt gang - det skete ved US Open i 2012.

32-årige Serena Williams har derimod vundet 17 grand slam titler i karrieren - fem af trofæerne har hun løftet til Australian Open. Sidste år tabte en småskadet Williams til den unge landsmand Sloane Stephens i kvartfinalen i Melbourne.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip