Chok for Oreo-fans: Kiksene er lige så vanedannende som kokain

En flok studerende på Connecicut College i New London i England har fundet forklaringen på, hvorfor de små mørkebrune Oreo-kiks, der ikke bliver dårligere af at blive dyppet i mælk, er så uimodståelige, når man først har kastet sig over en af slagsen.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Ved hjælp af et forsøg med rotter og Oreos fandt forskerne ud af, at kiksene er lige så vanedannende som kokain og morfin.

Det skriver Today.com.

- Vores forskning understøtter teorien om, at højt fedtindhold/højt sukkerindhold i fødevarer stimulerer hjernen på samme måde som narkotika, siger neurovidenskabelig adjunkt fra Connecicut College, Joseph Schroeder til Today.com og tilføjer:

- Det kan være en grund til, at mennesker har problemer med at holde sig væk fra dem, og det kan være medvirkende til fedme-epidemien.

LÆS OGSÅ: Pas på: Bacon kan give dig slap sæd

Det videnskabelige forsøg krævede flere laboratoriumtests. I et tilfælde blev rotterne sat til at vælge om, de ville opholde sig ved siden af Oreos eller almindelige riskiks. I et andet forsøg fik rotterne indsprøjtninger med henholdsvis saltopløsning eller kokain og morfin.

Det viste sig, at rotterne lige godt kunne lide Oreo og de vanedannende stoffer.

Som en morsom bonusinformation spiste rotterne Oreos på samme måde som de fleste mennesker gør: De spiser først cremen i midten.    

LÆS OGSÅ: Sukkerchok: Så megte sukker indeholder læskedrikke

Oreo-undersøgelsen bliver præsenteres på et møde for "Society for Neuroscience" i San Diego i næste måned.

- Forsøget fortæller tydeligt om de virkninger, som højt fedtindhold og højt sukker i fødevarer i almindelighed kan have på din krop. Den måde de reagerer i din hjerne, det var virkelig overraskende for mig, siger Lauren Cameron, en studerende på Connecticut College, der arbejdede på undersøgelsen til Today.com

Lauren Cameron har ikke rørt en Oreo siden forsøget.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip