Chok for Tiger: Risikerer at blive smidt ud af US Masters

Således overvejer turneringens officials angiveligt, om de skal straffe og i værste fald diskvalificere Tiger Woods fra at spille med i finalerunderne på Augusta-banen senere lørdag dansk tid.

Grunden til det er, at den amerikanske superstjerne skal have forbrudt sig mod reglerne, da han på 15. hul på fredagens runde droppede sin bold to meter for langt tilbage fra det oprindelige udgangspunkt.

Episoden opstod, da Tiger Woods sendte et slag af sted, som ramte flaget, og herefter rullede bolden uheldigvis ned i en nærliggende vandgrav.

I en sådan situation foreskriver turneringens regler, at spilleren (Woods, red.) skal forsøge at droppe bolden så tæt som overhovedet muligt på det oprindelige udgangspunkt for det seneste slag.

Men det gjorde Tiger Woods altså ikke. Han valgte i stedet at droppe bolden omkring to meter bagved det oprindelig udgangspunkt for sit seneste slag. Det indrømmede amerikaneren selv på fredagens pressekonference.

Ifølge BBCs golf-journalist ville Tiger Woods' manøvre normalt medføre en tillægsstraf på to slag.

Men nu risikerer episoden måske at koste den 37-årige amerikanske superstjerne den videre deltagelse i US Masters.

- Hvis han droppede bolden to meter fra det oprindelige sted, er han i strid med reglerne. Derfor kunne han være blevet tildelt en ekstra straf, der skulle have været lagt til hans scorekort, før han underskrev det fredag aften, fortæller Iain Carter til BBC og fortsætter:

- Men det skete ikke, og derfor kan han blive diskvalificeret fra Masters. Og det er, hvad turneringens officials skal drøfte her til morgen (lørdag, red.).

Tiger Woods er i øjeblikket tre slag efter den førende spiller Jason Day.

Dagens Gossip