Chokerede betjente anmeldte kollega: Det var ubehageligt

Skrevet af admin

30/10/2013

Dagens topnyheder

En lussing til en anholdt, stærkt beruset mand kostede onsdag i Københavns Byret en 30-årig politimand 40 dages betinget fængsel.

Den fulde mand var blevet anholdt af tre betjente fra Station Bellahøj og blev bragt til Station City, hvor den 30-årige var ansat. På et tidspunkt lagde han den fulde mand ned og stak ham en lussing.

Episoden chokerede de tre politifolk fra Bellahøj.

- Det var uhørt for mig. Vi snakker lidt om sagen i bilen, da vi kører derfra. Vi er alle tre rystet over det, som den ene fortalte i retten.

Betjentene skrev ikke noget om episoden i anholdelsesrapporten, men i dagene, der fulgte, skrev de alle tre en såkaldt notits om den. Det brød de sig bestemt heller ikke om.

- Jeg synes, at det var ubehageligt at skulle skrive om en kollega på den måde. Det er tabu at anmelde en kollega, sagde den ene betjent fra Bellahøj og begrundede tabuet med, at man skal kunne stole på hinanden som politifolk.

- Jeg har haft det meget skidt. Det har været ufatteligt ubehageligt, supplerede en anden af betjentene.

Selv om de følte, at det var ubehageligt, mente de også, at det var nødvendigt at anmelde volden mod en anholdt.

- Det er jo ikke vores job at straffe folk, som en af dem sagde.

Sagen har tilsyneladende også pustet til et gammelt nag mellem betjentene på Station City og Station Bellahøj.

Betjente fra Bellahøj har tidligere anmeldt betjente fra City for vold. Blandt andet blev en betjent fra City anmeldt for at have sparket et bandemedlem i ryggen på toilettet på politistationen. Betjenten blev dog frikendt i Østre Landsret.

- Der har før været sager mellem Bellahøj og City, og jeg har hørt, at vi bliver kaldt stikkere og lignende ting. Men jeg har aldrig før haft grimme oplevelser med kolleger fra City, fortalte den ene Bellahøj-betjent i retten.

Senioranklager Line Scharf understregede i retten, at det er nødvendigt, at politifolk kan stole på hinanden.

- Men man skal ikke have en fejlagtig korpsånd, hvor man dækker over ulovligheder, sagde hun.

/ritzau/