Chokeret IOC-boss stoler på Sebastian Coe som oprydder

Den russiske dopingskandale er både chokerende og trist ifølge præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Thomas Bach.

- Det er trist og chokerende, hvad rapporten beretter. Det er ikke noget, jeg nogensinde har kunnet forestille mig i et internationalt forbund - at der er anmodet om penge for at manipulere dopingresultater, siger Thomas Bach ifølge AFP.

Reaktionen kommer, efter at en rapport fra Det Internationale Dopingagentur, Wada, for nylig satte lup på Rusland og doping i landets atletiksport, hor man mener, der er foregået omfattende og systematisk dopingsnyd.

I centrum for dopingskandalen er også den tidligere præsident for Det Internationale Atletikforbund, IAAF, Lamine Diack, som tirsdag valgte at droppe sit æresmedlemskab af IOC.

Diack efterforskes i forvejen i Frankrig for at have modtaget bestikkelse, og han nævnes også i rapporten som en af de personer, der har medvirket til at lade russiske atleter dope sig.

Briten Sebastian Coe afløste Diack på posten som IAAF-præsident i august, og det er nu Coe, der skal forsøge at få IAAF igennem skandalen.

Det har Thomas Bech fuld tiltro til, at Coe magter.

- Jeg har tillid til, at Sebastian Coe og hans hold magter at implementere det nødvendige for at rydde op i forbundet, og fredag vil IAAF offentliggøre sine beslutninger.

På spørgsmålet om, hvilke sanktionsmuligheder, der eksisterer, så nævner den tyske IOC-boss Ifølge AFP, at medaljer kan blive frataget atleter, og at atleter og ledere kan blive sanktioneret og udelukket.

Sebastian Coe har tidligere krævet hurtig afklaring omkring den russiske atletikskandale i kølvandet på Wada-rapporten, og ifølge AFP vil IAAF fredag mødes i Monaco, og her vil man diskutere de mulige konsekvenser.

/ritzau/

Dagens Gossip