Chokeret mor advarer andre forældre: Min datter blev voldsomt forbrændt af at spise denne frugt

For nylig fik amerikanske Melina Kaufman et chok, da hendes lille datter, Eliana, tilsyneladende ud af det blå fik en voldsom forbrænding på brystet.

Datteren havde nogle timer forinden spist mango udenfor i nærheden af deres hjem i Florida, og det skulle vise sig at være synderen, afslørede en læge, som tilså den forbrændte Eliana. Det skriver Goodhousekeeping.

Læs også: 2-årig dreng døde næsten på stranden: Moren havde ingen ide om, at det kunne ske

Kombinationen af frugt og sollys kan nemlig være farlig og udløse en reaktion ved navn phytophotodermatitis (planteeksem red.). De ultraviolette stråler fra solen kan give røde plamager og andengradsforbrændinger, når frugter som mango, citroner, limefrugter og selleri kommer i kontakt med huden.

Derfor bør man hurtigst muligt vaske hænder, mund og andre berørte kropsdele, hvis man spiser de nævnte frugter i sollys.

Ifølge Goodhousekeeping er den ubehagelige reaktion ret almindelig, men Melina Kaufman havde aldrig hørt om det, og derfor advarer hun nu andre forældre om faren på Facebook.

- Lad ikke jeres børn spise mango udenfor!, skriver Melina i sit opslag på Facebook og fortæller om oplevelsen med sin datter, der havde esolcreme på, da hun spiste mangoen:

- Vi tog hende til lægen i går og fandt ud af, det var et enzym i mangosaften (og andre citrusfrugter), der kombineret med solen forårsager en kemisk forbrænding.

Læs også3-årig pige fik lilla mærker på benene - nu advarer moderen om disse symptomer

Eliana er i bedring og bliver behandlet med en receptpligtig creme.

Selvom man spiser sin mango indendøre er der stadig risiko for udslæt, fordi den gule frugts skrald indeholder et giftigt irritationsmoment. Der er også mange mennesker, der døjer med allergi efter at have spist eller rørt ved mango.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip