Chokeret nabo forsøgte at stoppe kommunal havearbejder: Dyreunger blev mejet ned og dræbt af græsslåmaskine

- Jeg fik et chok, da jeg så, at en entreprenør var i gang med at slå græsset på vores fællesareal, hvor der ofte er dyr. Mit chok blev endnu større, da jeg fandt et få dage gammels rådyrlam, som hans maskine næste havde skåret midt over.

Sådan siger vidnet og naboen til en en grund i Tisvilde i Gribskov Kommune, Lis Kofod Hansen, til Frederikborg Amts Avis. Hun har sendt billederne af de lemlæstede dyr til avisen (se dem evt. via linket).

Hun blev det ufrivillige vidne til en massakre på ræveungen samt et rådyrlam, fordi en af kommunens entreprænører ikke stoppede sin maskine i tide, men derimod forsatte med at slå græsset. Lis måtte ringe til kommunen, hvis han skulle stoppe, lød hans afvigende svar.

Lis Kofod Hansen blev så chokeret over hændelsen, at hun ringede til Naturstyrelsen. I styrelsen lød de også overraskede og forklarede, at de anbefaler ejere af lignende arealer at droppe græsslåning i de perioder, hvor der er dyreunger, der kan ligge gemt i det.

Desuden har de en række anbefalinger til, hvordan en plæne bør slås, når den skal slås – man starter fx inde fra midten og kører derfra ud, så dyrene har en mulighed for at flygte – hvis de vel at mærke er gamle nok til at løbe fra stedet. Desuden lyder rådet, at man bør vente med at slå græs på steder som dette til efter 1. juli, ifølge sn.dk.

Fra Gribskiv Kommunes side lyder forklaringen, at der kan være logistiske udfordringer ved at nå at slå alle arealer inden 1. juli, men at man nu vil drøfte sagen og eventuelle rutiner, der kan ændres, med entreprænøren.

Læs også: De satte skjult kamera op foran en lade: Ingen var forberedte på de gruopvækkende billeder

 

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip