Chokstart sikrer Bayern München smal sejr over Benfica

06/04/2016

Bayern München havde bolden meget, men gjorde sjældent noget effektivt med den i den første af to kvartfinaler i Champions League mod Benfica.

En hurtig scoring af Arturo Vidal gav løfter om mere, men de tyske mestre måtte nøjes med en smal 1-0-sejr.

Der var ikke en gang spillet to minutter af kampen, da de tyske favoritter fik Allianz Arena til at eksplodere.

Efter et fint opspil kom bolden ud til Juan Bernat i venstresiden, hvorefter hans skarpe indlæg blev headet i kassen af Arturo Vidal.

Værre start kunne Benfica ikke få, men holdet formåede at finde lidt fodfæste efterfølgende, selv om Thomas Müller efter 20 minutter var tæt på at gøre det til 2-0 på en helflugter.

Det var tyskerne, som sad på spillet og skabte de største chancer, men trods chokstarten kom Benfica til pause med kun et enkelt indkasseret mål.

Billedet var det samme efter pausen, hvor Bayern München forsøgte at få det 2-0-mål, som ville give et fantastisk udgangspunkt til returkampen.

De portugisiske underdogs stod dog flot imod Bayerns pres, og det virkede til, at udeholdet ville være fint tilfreds med at komme fra Tyskland med 0-1 for at gribe chancen på den stærke hjemmebane i Lissabon.

Med ti minutter igen driblede Franck Ribery sig fri i feltet og sendte et fladt spark af sted fra nært hold, men Ederson Santana i Benfica-målet hev en flot fodparade frem.

Benfica holdt hele vejen gennem fem minutters tillægstid, og alt må siges at være åbent inden returkampen i Portugal efter 1-0.